Tibles Maraton este un eveniment sportiv care isi propune atat ca participantii sa descopere frumusetea muntilor Tibles prin sport, cat si sa lupte pentru cauzele sociale din comunitatea locala, prin activitatea Asociatiei OM.

TELEFON:       0720.890.746

E-MAIL:           contact@asociatiaom.ro

START:             Bichigiu, Bistrita-Nasaud

Instagram
Image Alt

Semimaraton

SEMIMARATON

Traseul începe de la Cabana Zăpode, se aleargă pe o porțiune dreaptă aproximativ 300 m. Urmează o coborâre de aproximativ 200 m care duce în sat, de aici veți ține drumul asfaltat aproximativ 100 m după care, la stânga, va începe urcarea pe dealul Zăpodiilor, ajungând pe Vf. Zăpodiilor la 925 m. Apoi coboară din nou în valea Bichigiului, unde veți găsi un punct de alimentare. Aici veti fi directionati spre dreapta in drumul care duce la mănăstire. După mănăstire veți străbate minunatele păduri de foioase care vă duc înapoi la Cabana Zăpode.

Cabana Zăpode, Bichigiu

Vizualizeaza pe Trace de Trail

Semimaraton

Primul concurs de alergare pe Munții Țibleș. De ce? Because it’s there!

Descriere traseu

Traseul incepe pe valea Bichigiului, dar urcă rapid pe dealul Zăpodiilor, ajungând pe vf. Zăpodiilor la 925 m. Apoi coboară din nou în valea Bichigiului, unde veți găsi un punct de alimentare (N/A @FKT 2020). Urcă puțin pe vale, după care se va lua stânga pe dealul Prislopului, pentru ca apoi să se unească cu traseul de maraton si să ducă înapoi la Cabana Zăpode.

Echipament obligatoriu

  • Pantofi de alergare
  • Număr la vedere
  • În caz de condiții meteo nefavorabile va fi obligatorie haina de ploaie.