Tibles Maraton este un eveniment sportiv care isi propune atat ca participantii sa descopere frumusetea muntilor Tibles prin sport, cat si sa lupte pentru cauzele sociale din comunitatea locala, prin activitatea Asociatiei OM.

TELEFON:       0749.348.193

E-MAIL:           contact@asociatiaom.ro

START:             Bichigiu, Bistrita-Nasaud

Instagram
Image Alt

Regulament

REGULAMENT

Fiecare participant la Țibleș Maraton trebuie să respecte prezentul regulament pentru a putea participa la competiție.

ORGANIZATOR

Țibleș Maraton este organizat de Asociația OM (Orașul Mariei) în parteneriat cu Datacor Running Team, DOT.Textus și Cabana Zăpode. Are ca scop principal strângerea de fonduri pentru susținerea proiectul Refugiul lui Pașca care se va concretiza în construcția unui refugiu montan în Munții Țibleșului, în șaua dintre vârful Bran și Vârful Țibleș.

Competiția este destinata amatorilor.

TRASEU

Țibleș Maraton are loc în Bichigiu, comuna Telciu și constă în parcurgerea traseului stabilit de organizatori. Cuprinde trei probe: maraton, semimaraton și cros. Proba de maraton se va desfășura pe un traseul de aprox. 42 km cu atingerea, în cel mai înalt punct, a vârfului Țibleș, 1839 m. Proba de semimaraton se va desfășura pe un traseu de 21 km cu diferență de nivel de 900 m. Traseul probei de cros, cu o lungime de  aproximativ 5 km, este accesibil tuturor indiferent de vârstă și urmează linia dealurilor din zona Cabanei Zăpode.

Concursul va avea punctele de Start și Sosire la Cabana Zăpode.

INSCRIERE

Prin înscrierea în concurs, concurenții acceptă și își asumă integral prezentul regulament. Pentru a putea lua startul, trebuie completat formularul de înscriere și semnată declarația pe proprie răspundere că este apt din punct de vedere fizic (medical) pentru efort fizic. Înscrierea se va face online.

Persoane de contact: Alina Diana Pop 0749348193.

TAXE INSCRIERE

Taxa de înscriere este de 100 lei (donație minimă sugerată) la proba maraton, 60 lei (donație minimă sugerată) la probele semimaraton și cros. În această taxă se includ medalia de finisher, numărul de concurs, tricou personalizat (maraton, semimaraton, cros), acces la punctele de hidratare și la masa de final.

În caz de neprezentare, taxa nu se returnează.

CATEGORII

  • Feminin / Masculin 42 km
  • Feminin / Masculin 21 km
  • Feminin / Masculin Cross

În funcție de numărul de participanți vom stabili și categorii de vârstă.

DOCUMENTE DE INSCRIERE

  • Formular de înscriere transmis online
  • Declarație pe proprie răspundere (se vor găsi la masa înscrierilor, în ziua concursului)
  • Acordul GDPR si  politica de confidențialitate

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

  • Încălțăminte sport
  • Număr de concurs ridicat de la organizator, în ziua concursului
  • Bidon cu apă pentru proba de maraton.

CRONOMETRARE

Cronometrarea se face la secundă, câștigător fiind declarat concurentul care ajunge primul la linia de sosire după parcurgerea integrală a traseului și cu respectarea prevederilor prezentului regulament.

PREMII

Premiile la open maraton, semimaraton și cros vor fi în bani.

Premiile la categoriile de vârste în produse.

FORTA MAJORA

În caz de vreme nefavorabilă, organizatorul poate modifica traseul sau anula/amâna concursul, concurenții urmând să fie anunțați prin email, telefonic sau la fața locului. De asemenea, poate completa lista echipamentului obligatoriu.

În permanență, se vor găsi informații pe pagina de facebook a evenimentului: Țibleș Maraton.

Ne păstrăm dreptul de a ne selecta concurenții.

Vor fi descalificați alegătorii care vor arunca ambalaje pe traseu sau vor da dovadă de lipsă de fair-play, încălcându-se astfel două dintre principiile promovate prin această competiție: respectul față de natură și spiritul sportiv.