Tibles Maraton este un eveniment sportiv care isi propune atat ca participantii sa descopere frumusetea muntilor Tibles prin sport, cat si sa lupte pentru cauzele sociale din comunitatea locala, prin activitatea Asociatiei OM.

TELEFON:       0720.890.746

E-MAIL:           contact@asociatiaom.ro

START:             Bichigiu, Bistrita-Nasaud

Instagram
Image Alt

Maraton

MARATON

Cursa de maraton este prima care ajunge pe vârfurile munților vulcanici Țibleș. Traseul are un puternic caracter montan, fiind în proporție de 80% pe poteci de munte și ajunge pe vârfurile Țibleș și Bran, la o altitudine maximă de 1840 de metri. Ca să vă fie mai ușor pe parcursul cursei veți fi încurajați de nimeni altul decât Nicolae Bălan, care va alerga în afara competiției.

a a
Start si Finish

Cabana Zăpode, Bichigiu. Start: 08:00

a a
Distanță și elevație

41km/ +2100m

a a
Timp limită

10 ore

a a
Descarca traseul

Vizualizeaza pe Trace de Trail (curand!)

MARATON

Primul concurs de alergare pe Munții Țibleș. De ce? Because it’s there!

DESCRIERE TRASEU

Startul probei este tot la Cabana Zăpode din Bichigiu. Chiar la start este o coborâre abruptă, unde rugăm concurenții să fie atenți. Traseul incepe o urcare usoara pe drumul de pe Valea Bichigiului. La prima intersecție se face stânga pe Valea Glodului, până la mănăstire, unde veți fi așteptați de voluntari în primul punct de alimentare. De aici se trece dealul Tarniței până în Suplai, unde va fi următorul punct de alimentare.

Din Suplai se urcă Dosul Obcinei, unde începe cea mai lungă urcare (aprox. 14 km) a concursului. Se trece peste câteva vârfuri pe această culme: vf. Netedului, vf. Oușor. Pe la mijlocul urcării vă veți putea revigora în punctul de alimentare din Poiana Cuților. Urmează apoi vf. Păltiniș (1518m) și, după o urcare accentuată pe culmea Gorganelor, se ajunge pe vârful Țibleș (1840m) în punctul de alimentare unde vă vor aștepta cei de la Datacor Running Team.

După ce bateți clopotul pe Țibleș urmează o perioadă scurtă de alergare pe creastă, cu priveliști superbe spre munții Rodnei, Maramureșului și Călimani. Urmează vârful Bran, după care începe coborâreaspre vf. Arsuri. Se merge apoi pe curbă de nivel pe Măgura Neagră și Vf. Tăului de pe Dealul Țiglei. Urmează o coborâre lungă pe dealul Prislopului până la mănăstire, de unde se intră înapoi pe traseul pe care s-a […]

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

  • Pantofi alergare
  • Numar la vedere
  • Bidon de apa
  • Haina de ploaie

Plata taxei se va face in contul: Asociatia OM (Orasul Mariei)

Maraton: 100 lei
Semimaraton: 60 lei
Cros: 60 lei

CIF 37439618

Cont RON: RO26UGBI0000602007433RON, Garanti Bank

Cont EUR: RO19UGBI0000602007434EUR, Garanti Bank

Mentiune plata: “Nume/Prenume – taxa concurs”
Va rugam sa faceti plata taxei in maxim 7 zile, în caz contrar inscrierea va fi anulata.