Tibles Maraton este un eveniment sportiv care isi propune atat ca participantii sa descopere frumusetea muntilor Tibles prin sport, cat si sa lupte pentru cauzele sociale din comunitatea locala, prin activitatea Asociatiei OM.

TELEFON:       0720.890.746

E-MAIL:           contact@asociatiaom.ro

START:             Bichigiu, Bistrita-Nasaud

Instagram

Start: Bichigiu,
Bistrita-Nasaud

Țibleș Maraton are loc în satul Bichigiu, comuna Telciu, județul Bistrița-Năsăud și constă în parcurgerea traseului stabilit de organizator. Cuprinde trei probe: semimaraton, cros si stafeta. Proba de semimaraton, cu o diferență de nivel de 1000 m, va acoperi 22 km și se va alearga în mare parte pe culmi. Crosul, cu o distanță de aproximativ 5 km, se adresează tuturor celor care nu sunt obișnuiți ai competițiilor sportive, dar sunt dornici de a face mișcare în aer liber. Stafeta constă in formarea unei echipe de 4 membri, fiecare urmând să alerge 2,5 km. Fiecare va preda stafeta urmatorului component care va alerga pe același traseu. Eveniment sportiv caritabil care își propune atât ca participanții să descopere frumusețea Munților Țibleș și să se bucure de ospitalitatea comunității locale, cât și să lupte pentru cauza socială: Refugiul lui Pasca, propusă în acest an de Asociația OM. Recomandăm cazarea la cort, vă pregătim un camping deasupra satului Bichigiu, aproape de Cabana Zăpode. Seara vom face un foc de tabără și dimineața cei care vor fi campați la cort vor primi un mic dejun cu bucate locale din partea localnicilor.

PROGRAMUL CURSELOR 2021:

– 10:00 – Start SEMIMARATON
– 10:30 – Start CROS
– 11:30 – Start STAFETA

AM DESCHIS INSCRIERILE PENTRU 2021!

Traseele noastre

Hai la Bichigiu să alergi una dintre cele trei curse pe care ți le-am pregătit: pitorescul semimaraton, rapidul cros sau palpitanta ștafetă. Te așteptăm cu trasee bine marcate, voluntari voioși în punctele de alimentare și multe surprize la finish.