Tibles Maraton este un eveniment sportiv care isi propune atat ca participantii sa descopere frumusetea muntilor Tibles prin sport, cat si sa lupte pentru cauzele sociale din comunitatea locala, prin activitatea Asociatiei OM.

TELEFON:       0720.890.746

E-MAIL:           contact@asociatiaom.ro

START:             Bichigiu, Bistrita-Nasaud

Instagram
Image Alt

Cazare

TIBLES MARATON

Eveniment sportiv cu scop caritabil

Concurs de Alergare Montană, ed. 2 – 15 iunie 2019 – organizat de către alergători pentru alergători, de către iubitori de natură pentru iubitori de natură.

Ce ne dorim? Ne dorim ca fiecare participant care va alerga la BTT să simtă povestea și emoția acestui concurs așa cum și noi le simțim când îl pregătim pentru voi, pentru fiecare în parte.

Toți cei care au participat la prima ediție BTT au contribuit, prin taxa de participare, la construirea unei case susținând astfel cauza socială a concursului nostru: Casa Anișoarei.

Și dacă anul trecut am construit o casă, anul acesta vom construi destine. Destine de alergători prin proiectul Transilvania Aleargă!

Ajutați-ne cu participarea in 15 iunie 2019 și Asociația OM (Orașul Mariei) își asumă ca în maxim 3 ani să pună bazele unui program național de educație sportivă, de educație pentru sănătate, de fair-play, de voluntariat sportiv.

Totul pentru sănătatea copiilor noștri!

De ce un concurs la tara

Ideea unui concurs de alergare montană cu punctul de plecare în satul Bichigiu (ușor anonim), BN a fost una îndrăzneață și s-a născut acum un an din convingerea clară de a ne implica în revigorarea comunităților rurale.

Am ales Bichigiu pentru că este vegheat îndeaproape de Munții Țibleșului, munți nealergați până acum în vreun concurs!

Am ales Bichigiu din nostalgia copilăriei fericite pe care majoritatea dintre noi o petreceam la țară.

Am ales Bichigiu cu dorința de a implica comunitatea rurală de aici în activități ce promovează respectul față de natură, sănătate, mișcare în aer liber. Și s-au implicat!

Impact geografic

Munții Țibleșului fac parte din grupa Nordică a Carpaților Orientali și au ca particularitate rocile vulcanice din care sunt formați, lucru mai rar întâlnit în Carpați. Sunt situați în nord-vestul Carpaților Orientali, în cadrul lanțului munților vulcanici, între Tisa și Depresiunea Maramureș la nord, Munții Rodnei la est, Raul Tur, Depresiunea Lăpușului și Depresiunea Copalnic la sud. Cel mai înalt pisc este Vârful Bran, având 1.853 m.

Deși majoritatea munților accesibili din România sunt vizați de mulți ani de competițiile de trail, Munții Țibleșului  nu au fost “alergați” până acum în vreun concurs organizat. Țibleș Maraton este primul și singurul concurs care se desfășoară aici.

Competiția sportivă are printre obiective promovarea turistică a zonei Munților Țibleșului.

Impact sportiv

Iubitorilor de alergare montană le oferim patru probe – Maraton, Semimaraton,  Ștafetă și Cursa Copiilor. Fiecare dintre ei se va putea bucura pe traseu de unele dintre cele mai frumoase peisaje din Munții Țibleșului și de zonele rurale din zonă.

Impact comunitar, socio-cultural

Implicarea întregii comunități rurale din zona Bichigiu în organizarea și desfășurarea evenimentului, concerte de muzică, ateliere de creație pentru copii, promovarea produselor locale fac din BTT mai mult decât un simplu concurs de alergare montană.

Impact ecologic

Identificarea traseelor, pregătirea și curățarea acestora pentru concurs au un impact pozitiv asupra naturii.

Impact caritabil

Taxele de înscriere ale participanților la BTT 2019 vor fi donate integral susținerii proiectului Transilvania Aleargă, prin care, în prima etapă, vom dona 100 de pantofi pentru alergare copiilor cu potențial sportiv, identificați de către specialiști cu precădere din mediul rural.