Tibles Maraton este un eveniment sportiv care isi propune atat ca participantii sa descopere frumusetea muntilor Tibles prin sport, cat si sa lupte pentru cauzele sociale din comunitatea locala, prin activitatea Asociatiei OM.

TELEFON:       0749.348.193

E-MAIL:           contact@asociatiaom.ro

START:             Bichigiu, Bistrita-Nasaud

Instagram
Image Alt

Asociatia OM

ASOCIATIA OM

Asociația OM (Oraşul Mariei) este o organizaţie dinamică, furnizor de bunăstare, de speranţă şi de încredere.

A luat ființă în martie 2017, firesc, natural, din inerția actelor de voluntariat pe care cei care au devenit membri le făceau de multă vreme și cu consecvență în comunitate.

Solidaritatea, implicarea, educația, pasiunea, spiritul comunitar, atitudinea pozitivă și empatia sunt valorile pe care le împărtășim întru totul.

Orașul Mariei are o latură profund socială și comunitară. Este un mediu în care bunele intenții se transformă, prin pasiune și energie, în fapte bune.

Asociația OM este constituită cu un scop umanitar, constând în susținerea, organizarea și promovarea de activități sociale, de binefacere, educaționale, culturale, sportive și de mediu în rândul comunității.

NE RECOMANDA
CEEA CE FACEM

Social

Zonele sensibile, vulnerabile pe care noi le avem în vizor sunt comunitățile rurale defavorizate, lipsa de empatie din aceste zone. E nevoie de sprijin material și spiritual acordat copiilor de aici pentru o transformare pozitivă, pentru a spori solidaritatea membrilor comunităților rurale și pentru diminuarea inegalității de șanse între acestea și mediul urban. La nivel școlar, profesional și afirmare socială.
Pentru Asociația OM – Orașul Mariei este de importanță majoră să reușească să ofere ajutor voluntar celor aflați în dificultate, din prietenie și dragoste față de ei.
Ghiozdăneala, 2Roți, LocOMotion și Da, la mine vine Moș Nicolae sunt patru dintre proiectele noastre de tradiție care implică filantropia ca formă de comportare și convingere a oamenilor.

Conectam oameni

Există oameni care în acest moment pot și vor să ofere resurse materiale, expertiză, timp, consiliere și oameni care în acest moment au nevoie de sprijin, de o direcție și de o șansă.

Prin proiectul nostru De la OM la OM ne-am propus să-i identificăm pe acești oameni și să-i conectăm, cu încrederea că atunci când cei care primesc acum vor putea oferi, o vor face negreșit. Dorim să dovedim că generozitatea și recunoștința merg mână-n mână.

Sportiv

Când vorbim despre sport suntem pe terenul nostru. Practicanți de sporturi în aer liber, majoritatea voluntarilor, suntem capabili să organizăm cu ușurință manifestări sportive cu caracter caritabil.

Proiectul O casă în mâna ta. Crosul Elenei a fost primul nostru proiect sportiv cu scop caritabil, iar impactul pe care l-a avut în comunitate ne-a surprins. Ne-a surprins cât de multă lume dorește să ajute, mai ales atunci când li se creează mediul perfect, unde pot să simtă povestea și să facă parte din ea.

Așa am ajuns să punem pe picioare concursul de alergare montană cu caracter caritabil Țibleș Maraton.

Toate acțiunile noastre sportive se derulează în natură, ca adevărate competiții sportive, și care susțin cazuri sociale identificate de noi cu mare atenție.

Acestea sunt destinate amatorilor. Oamenilor iubitori de sport în aer liber, de natură și, mai ales, oamenilor iubitori de oameni.

Educatie

Voluntarii OM au decis să pună accent deosebit pe educația copiilor, cu precădere a celor din mediul rural, din familii defavorizate, care singuri nu vor reuși să treacă bariera strașnic coborâtă în fața lor.

​Lipsa educației părinților lor ne obligă pe noi toți să intervenim, să-i direcționăm și să le formăm bune deprinderi ca ei să poată deveni activi în viața socială.

​Doar prin educație natura omenească se dezvoltă pozitiv, armonios, solid.

NE CARACTERIZEAZA

Diversitatea activitatilor

Abordăm o diversitate de activități, de la campanii de donații la proiecte cu impact educativ, socio-cultural, ecologic, astfel încât cei care doresc să ni se alăture să-și găsească cu ușurință un loc unde priceperea le permite să se implice confortabil.

Identitatea dinamica

Identitatea OM este construită dinamic, într-o manieră contemporană. Ne-am dorit să transmitem căldură, empatie și o diversitate a activităților.

Prietenia

Înainte de orice organizație, entitate sau formă juridică, noi, voluntarii OM, suntem o gașcă de prieteni cu gânduri și intenții bune, credem în simplitate, credem în ideile fiecăruia pentru faptul că de cele mai multe ori gândim la fel. Suntem sănătoși, haioși și insistenți. Suntem norocoși pentru că avem mulți alți prieteni frumoși, care în funcție de specialitatea lor, ne sprijină cu mare deschidere pe proiectele noastre. Majoritatea avem familii și am ales să ne creștem copiii în spiritul înțelegerii oamenilor și ajutorării lor. Atât cât putem și ne permite priceperea, fără să ne punem pălării prea mari.

Deschiderea sprea parteneriate

Mânați de atât de uzuala expresie Unde-s doi, puterea crește ne declarăm total deschiși spre parteneriate benefice, care să ne ducă spre atingerea scopurilor noastre.

OM (Orașul Mariei) privește cu încredere spre viitor, spre comunități conștiente de potențialul lor, în care solidaritatea, ajutorul, sprijinul reciproc și orientarea celor mici spre educație sunt premisele regăsirii acelor „comunități albastre” de odinioară – armonioase, pozitive, solidare.